FALKENBERG

FAMILJÄRT, NÄRA OCH MED FRAMÅTANDA

Falkenberg är en äkta småstad. På det mest positiva sätt som går. Det finns en familjär känsla och prestigelöshet bland människorna men också framåtanda och ambition. Här finns även humor och lekfullhet, shopping, god mat och framförallt en närhet som gör det enkelt att leva i Falkenberg.

I Falkenberg finns inga avstånd. Från Bacchus finns centrum, stranden, skolor, aktiviteter och restauranger bara en kort promenad eller cykeltur bort. Tar du hellre bilen går det lika smidigt och utan risk för att fastna i bilköer.

Därför är det närmare än du tror även till de längre avstånden. Inom en kvart med bil ligger till exempel alltifrån golfbana och ridklubb till tågstation och motorväg.

Närheten gör att din vardag blir enkel att planera. Du vet att du på en halvtimme kan promenera in till vännerna i stan och att du är i matbutiken efter endast en kort cykeltur. Ett stenkast från där du bor finns Klitterbadet, minigolf och tennisklubb. Och på Skrea strand väntar restaurangerna för en spontan middag. Enkelt och nära.


IDROTTSAKTIVITETER

I Falkenberg finns det ett rikt föreningsliv och dessutom elitlag representerade inom bland annat fotboll, volleyboll, bordtennis, rodd, ridning och bowling. Och det finns flera olika idrottsanläggningar på nära avstånd från Bacchus, bland annat tennishall, ishall, fotbollsplaner, simhall, brukshundsklubb, idrottshall och inte minst hela tre golfbanor inom en kvart med bil.

FALKENBERGS SKAFFERI

De senaste åren har Falkenberg etablerat sig som en matkommun av rang. Falkenbergs Skafferi har blivit ett samlingsnamn för de många duktiga matentreprenörer och krögare som gjort Falkenberg till sin hemmaplan. I Falkenberg finns det gott om restauranger och caféer av olika slag men också flera lokala matproducenter med egna gårdsbutiker. Sommartid arrangeras även Falkenbergs Matdagar som är en lokal matmarknad med god mat, dryck och stämning.

KULTUR OCH NÖJEN

Falkenberg har ett stort utbud av kultur och nöjen såväl under sommaren som vintern. På sommaren domineras utbudet av sommarbuskis på Vallarna, den populära familjeteatern och välkända gästartister från hela Sverige. Under årets kallare månader spelas det nyårsrevy, musikaler och teaterföreställningar. Falkenberg gästas också regelbundet av flera av de senaste stjärnskotten inom amerikansk blues, folk, bluegrass och country under de uppskattade Rootsy-spelningarna.

SKOGAR, SJÖAR, HAV OCH STRÄNDER

Falkenberg är för de flesta mest känt för sin närhet till havet och sina fina stränder. Men i inlandet finns också stora skogar att vandra i och totalt 256 insjöar att både bada och fiska i. Genom hela Falkenberg slingrar sig även Ätran med sitt fina laxvatten och med den numera öppna Hertingsforsen. Falkenberg är helt enkelt lite av ett Sverige i miniatyr.

SOMMARSTADEN

På sommaren sker en kraftig ökning av Falkenbergs invånarantal när sommargästerna kommer på besök. Då lever Falkenbergs upp till epitetet”sommarstad” med mycket folk och välbesökta uteserveringar och om solen är framme också en välfylld Skrea strand. Under sommaren är det också extra gott om aktiviteter och konserter och det finns alltid något nytt att uppleva och upptäcka.

SHOPPING

Att prata om Falkenberg och inte nämna det stora gula varuhuset i Ullared är inte möjligt. Gekås Ullared saknar motstycke inte bara i Sverige utan i hela världen. Hit vallfärdar varje år nästan fem miljoner människor vilket gör det till det tredje mest besökta resmålet i världen, endast slaget av Niagarafallen och Kinesiska muren. Utöver Gekås Ullared finns det också flera bra och trevliga butiker i Falkenbergs centrum som är under ständig utveckling.